AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουν 2018

Ομιλία του δημάρχου Σάμου σε επιστημονικό συνέδριο για λιμενικά έργα

Φωτογραφία αρχείου

Εισήγηση στο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο "Λιμενικά έργα και έργα προστασίας ακτών: Προβλέψεις μελέτης, μετα-κατασκευαστική απόδοσή τους" που διεξάγεται στις 29 και 30 Ιουνίου στην Μύκονο έκανε ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τον Δήμο Μυκόνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Ναυτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στο συνέδριο, τόνισε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, "την άμεση συνάφεια των λιμενικών έργων υποδομής και ασφάλειας με την πρακτική εφαρμογή των αρχών της Νησιωτικότητας".

Ο Δήμαρχος Σάμου, αφού ανέδειξε τον ρόλο που οι σύγχρονοι λιμένες καλούνται να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη των τοπικών και εθνικών οικονομιών, επεσήμανε τις δυσκολίες που αφορούν τόσο στη φυσική προσβασιμότητα των λιμένων, όσο και στον βαθμό επάρκειας σε αναγκαίες πληροφορίες και σχετικές, σύγχρονες λιμενικές υπηρεσίες.

Ο κ. Αγγελόπουλος προσδιόρισε τους κινδύνους που κάθε δήμος έχει να αντιμετωπίσει και τις πολλές παραμέτρους που υποχρεωτικά θα ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό των έργων, εξασφαλίζοντας την διαλειτουργικότητα των έργων ασφαλείας για όλα λιμάνια της χώρας. 
"Το  ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα που θα εγκατασταθεί στον λιμένα Σάμου, θα δώσει την δυνατότητα διαλειτουργικής διασύνδεσής του με όλους τους συμμετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα της λιμενικής κοινότητας και τα υπόλοιπα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου. 

Ένα ενοποιημένο σύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει για την υποβοήθηση και επεξεργασία στοιχείων, τα οποία θα λαμβάνει από το σύστημα που αναπτύσσεται από το ΥΕΝ, σύμφωνα με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας ΕΕ/65/2010, όπως αυτή ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 125/2012 και την εφαρμογή του κανονισμού 725/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΕΚ, όπως αυτός ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 56/2004. Η χρήση του εργαλείου θα βασίζεται στην υφιστάμενη αρχιτεκτονική του εφαρμοζόμενου στην ναυτιλιακή κοινότητα maritime single window." σημείωσε επίσης ο κ. Αγγελόπουλος
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης που υφίσταται ανάμεσα στην συνολική πρόοδο στον τουρισμό (π.χ. κρουαζιερόπλοια- σκάφη αναψυχής, ειδικές υπηρεσίες) με την εγκατάσταση και τη συγκροτημένη λειτουργία των έργων ασφαλείας.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com