AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουν 2018

Κατασβέστηκε η φωτιά στο κλειστό στρατόπεδο των Μυτιληνιών (φωτογραφίες)

Φωτογραφία: Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χώρας

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε κτίριο του ανενεργού στρατοπέδου "Ανθυπολοχαγού Γεωργίου Μοσχονά", στους Μυτιληνιούς της Σάμου.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε στη 01.47 κι έσπευσε στο σημείο με τέσσερα οχήματα κι επτά πυροσβέστες, η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και κατασβήστηκε άμεσα.
 
Μιλώντας στο My Samos Blog, ο διοικητής της Π.Υ. Σάμου, πύραρχος Δημοσθένης Ραγκαβάς, ανέφερε ότι από τις φλόγες καταστράφηκε μέρος της οροφής, καθώς και λάστιχα, στρώματα, κρεβάτια και ξύλα που ήταν αποθηκευμένα στον χώρο.
 
Όπως εξήγησε, οι πυροσβέστες δούλεψαν σχεδόν μέχρι το πρωί για την αποκάθαρση της καμμένης έκτασης. Παράλληλα, σημείωσε ότι το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος διενεργεί προανάκριση για τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.
 




Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της επιστολής του κ. Γκουγκούλη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Μυτιληνιούς, όπου την προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου συγκαλείται λαϊκή συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, σε απαντητική του επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση για δημιουργία άλλου ΚΥΤ στο νησί, καθώς δεν διασφαλίζεται η κατάργηση του υπάρχοντος, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ που θα εγκλωβίσει ακόμη περισσότερες χιλιάδες μεταναστών.

Σημειώνεται ότι ανάλογη με τη σημερινή φωτιά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλωθεί και το 2015, όταν και πάλι είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για την υποδοχή υπηκόων τρίτων χωρών.

Φωτογραφίες:  Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χώρας

My Samos Blog με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ