AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουν 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διήμερο μαθητικών εκδηλώσεων για την ειρήνη στη Σάμο


Διήμερο εκδηλώσεων για την ειρήνη, το οποίο ήταν αφιερωμένο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, διοργάνωσε την Τετάρτη και την Πέμπτη η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων), και την Πέμπτη 21 Ιουνίου στην πόλη της Σάμου (αυλή Δημόσιας Βιβλιοθήκης) και στο Καρλόβασι (αίθουσα Δήμου Σάμου), πραγματοποιήθηκαν μαζικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΕΕΔΥΕ με τίτλο "Τρία ερωτήματα, γιατί γίνονται οι πόλεμοι;"

Στις εκδηλώσεις εκτέθηκαν τα έργα των μαθητών (ατομικά και συλλογικά) που πήραν μέρος στη καλλιτεχνική δραστηριότητα και η οποία δεν περιορίστηκε μόνο σε ζωγραφική, αλλά εκφράστηκε με τραγούδι, θέατρο, ταινία μικρού μήκους κλπ.

Χαιρέτισε η πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Ρούλα Στεφανάκη, η οποία αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή του, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που συνέβαλλαν στις δημιουργίες τους, μίλησε σε μικρούς και μεγάλους τρόπο, για "τις διεθνείς εξελίξεις, τις αιτίες και τους αίτιους της έντασης και των πολέμων και την ανάγκη να δυναμώσει το αντιϊμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα". 

Στις δύο εκδηλώσεις ο μαθητής του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Στέλιος Ρήνας τραγούδησε με την κιθάρα του δυο δικά του τραγούδια με τίτλο "Να σκέφτεσαι τους άλλους" και "Πόλεμοι", ενώ παιδική χορωδία με την διεύθυνση της Νανάς Νικολάου τραγούδησε τραγούδια της Ειρήνης.

Η θεατρική ομάδα της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης που αποτελείται από παιδιά και μεγάλους παρουσίασε το θεατρικό του Σταύρου Κουτράκη "Το κυνήγι του θησαυρού".

Τέλος, προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, οι οποίοι με την βοήθεια του καθηγητή τους Θοδωρή Ευαγγελίδη κατέγραψαν την αληθινή ιστορία συνύπαρξης προσφύγων με τους ντόπιους μαθητές. 

Την ταινία προλόγισε η μαθήτρια Μαρία Βασιλείου.

Επίσης παιδιά απάγγειλαν το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου "Ειρήνη" και ένα ποίημα της Σοφίας Σορόκου, μέλους της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στη χορωδία και στις απαγγελίες ήταν οι Ελευθερία και Ερνέστος – Γεράσιμος Τρικαλινός και οι Κωνσταντίνα , Δημήτρης και Θανάσης Τσιπετός.

Στο Θεατρικό έπαιξαν μα σειρά εμφάνισης οι Σταύρος Κουτράκης, Ρούλα Στεφανάκη, Βαγγέλης Τσαρδούλιας, Πέτρος Σοφιανός, Δήμητρα Βουρλιώτη, Σάκης Νιώτης, Τίμος Χατζηλαγός, Κώστας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Τάσος Αστερινός, Ελευθερία Τρικαλινού, Ερνέστος-Γεράσιμος Τρικαλινός.

Την επιμέλεια του ήχου είχε ο Νίκος Καρβούνης.




















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com