AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουν 2018

Ο δήμαρχος Σάμου για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του προσφυγικού

 
 
Την κυβερνητική απόφαση για αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα σχολίασε ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.
 
Ειδικότερα, ο δήμαρχος μιλά για "εμμονή της κυβέρνησης να συνδέει, ασυλλόγιστα, το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα με κάτι που άπτεται της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της νησιωτικότητας και αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα όλων των νησιωτικών περιοχών της Ε.Ε.", γεγονός, που, όπως υποστηρίζει, "ανοίγει κι άλλο τον ασκό του Αιόλου και καθιστά τη Σάμο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τη Λέρο ομήρους μιας ακραίας «πραγματικότητας»".
 
Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, "ο αγώνας των δημάρχων του ΒΑ Αιγαίου για να μην εφαρμοστεί η καταστροφική για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες μας αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ υπήρξε έντονος, συνεχής, αδιάκοπος, έχει ήδη φτάσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και σε κάθε επίπεδο μέχρι την υιοθέτηση μονίμων συντελεστών ΦΠΑ για όλη τη νησιωτική Ελλαδα, όπως υπό προϋποθέσεις επιτρέπει το σχέδιο της ευρωπαϊκής οδηγίας.
 
Η αναστολή της εφαρμογής αυτής της πολύ άδικης και ουσιαστικά αντιευρωπαϊκής απόφασης, παρότι ανακουφίζει προσωρινά τις χειμαζόμενες οικονομίες των νησιών του ΒΑ Αιγαίου, δε συνιστά ούτε κατά διάνοια λόγο για πανηγυρισμούς, διότι δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ορθολογικότερης, επιτέλους, διαχείρισης κρίσιμων εθνικών ζητημάτων στη βάση των ευρωπαϊκών κεκτημένων, αλλά σ’ ένα ιδιότυπο “παζάρι”, στο οποίο ο ρόλος των ακριτικών τόπων μας είναι αυτός ενός νομίσματος με αδιευκρίνιστη αξία.
 
Η μάχη για να γίνουν και οι Έλληνες νησιώτες και δη οι ακρίτες ισότιμοι με όλους τους άλλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχιστεί, όπως όμως θα συνεχιστεί και η αγωνιώδης προσπάθειά να μη μετατατραπεί σε αποθήκη ψυχών το ΒΑ Αιγαίο" καταλήγει ο Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com