Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου και η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Δείτε το πρόγραμμα:
Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
19.00: Ώρα έναρξης
20.15: Καλωσόρισμα Αντιπεριφερειάρχη.
20.20: Παρουσίαση τοπικών προϊόντων από τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου.
20.30: Γιορτή τρύγου και μουσταλευριάς. Πολιτιστικό δρώμενο για τον τρύγο με τη συμμετοχή δύο
τοπικών συλλόγων, παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών σε πατητήρι 25 τ.μ.
21.15: Παρουσίαση συνταγής μουσταλευριάς από Σαμιώτισσες νοικοκυρές.
22.00: Master Class από τους: Μίλτο Καρούμπα (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ), Τάσο Πρωτοψάλτη (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) και Βαγγέλη Μπιλιμπά (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ).
Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
19.00: Ώρα έναρξης
20.30: Εξαγωγή Μελιού
21.15: Προβολή σπότ για το σαμιακό πρωινό, συνδυάζοντας τα τοπία της Σάμου με τα τοπικά
προϊόντα.
21.20: Δημιουργία και παρουσίαση του σαμιακού πρωινού από τον Λάμπρο Βακιάρο, Masterchef 2017.
Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
19.00: Ώρα έναρξης
20.30: Διαγωνισμός μεγαλύτερης κολοκύθας.
21.00: Παρουσίαση τοπικών συνταγών με βάση την κολοκύθα από τη Μαίρη Τζογαννάκη.
21.45: Γλυκές δημιουργίες από τοπικά προϊόντα από τη ζαχαροπλάστη Ευαγγελία Σερασκέρη.
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com