AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Αυγ 2018

Η πρόληψη των πυρκαγιών επί τάπητος στο Συντονιστικό

Φωτογραφία αρχείου

Οι δράσεις πρόληψης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στον Νομό Σάμου ήταν το κυριότερο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
 
Δήμος, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό κι εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης επισήμαναν τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την βελτίωση της αγροτοδασικής οδοποιίας.
 
Από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο τέθηκε για άλλη μια φορά το θέμα των ελλείψεων της Π.Υ., στις οποίες ο διοικητής της υπηρεσίας δεν θέλησε να αναφερθεί αναλυτικά, τονίζοντας το αξιόμαχο της υπηρεσίας του και λέγοντας ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
 
Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο εκκένωσης κατοικημένων περιοχών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, τονίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη ότι αυτό, βάσει του σχετικού νόμου, άπτεται των αρμοδιοτήτων του δήμου.
 
Τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ο αντιδήμαρχος Χρ. Σεβαστάκης, ο οποίος και κατέθεσε το μνημόνιο ενεργειών του δήμου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
 
Η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Σάμου επισήμανε ότι από το κεντρικό κράτος διατέθηκε μόνο το ποσό των 18.000 € για τη βελτίωση των δασικών δρόμων στον Νομό, από το οποίο 10.000 € διατέθηκαν για τη Σάμο.

ert.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com