AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Αυγ 2018

Το ρεσιτάλ πιάνου του Samos Young Artists Festival στις 9/8


Με το ρεσιτάλ του ταλαντούχου 15χρονου Αμερικανού πιανίστα Maxim Lando συνεχίζεται στις 9/8 το 9o Samos Young Artists Festival (for English click here) που διεξάγεται έως τις 13 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο.

Το ρεσιτάλ θα αρχίσει στις 20:30.

Εισιτήρια: 5€ / Δωρεάν είσοδος σε: Παιδιά, Φοιτητές, Ανέργους 

MAXIM LANDO


Ο Maxim Lando είναι ένας δεκαπεντάχρονος αμερικανός πιανίστας που οισυναυλίες και συνεργασίες του τον έφεραν πρόσφατα στο διεθνές προσκήνιο. Η ερμηνεία του στο 3ο Κοντσέρτοτου Rachmaninoff με την Ορχήστρα του Θεάτρου Mariinsky στην Αγία Πετρούπολη ενέπνευσε διθυραμβικές κριτικές στην υψηλής τηλεθέασης εκπομπή Tzar’s Boxτου ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού Kultura. 

Εμφανίστηκε στο Opening Night Gala 2017 του Carnegie Hall, με τους Lang Lang, Chick Corea και τη Philadelphia Orchestra υπό τη διεύθυνση του Yannick Nézet-Séguin, σε μια ανεπανάληπτη μεταγραφή για τρία πιάνα της Rhapsody in Blue του Gershwin. Το περιοδικό ZEALnycπεριέγραψε τη συναυλία ως «Μια 'Ραψωδία' για την αιωνιότητα», σημειώνοντας ότι «τρεις καλλιτέχνες με μοναδική προσωπικότητα πέτυχαν μια εκπληκτική μουσική συνέργεια.» 

Άλλες εμφανίσεις που ξεχωρίζουν από τις δύο τελευταίες σεζόν είναι οι παρθενικές του εμφανίσεις με τη Συμφωνική του Pittsburgh, τη Φιλαρμονική του Ισραήλ, τη Συμφωνική του Vancouver, την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, τη Φιλαρμονική της Μόσχας, την Ορχήστρα NCPA της Κίνας, τη Συμφωνική του Toronto και τη Συμφωνική της Χαβάης. 

Ο Maxim, που έχει ως σταθερή επιδίωξη να φέρει την κλασική μουσική κοντά στη γενιά του, έχει παρουσιαστεί στις εκπομπές Best of Quest του CNN, From The Top του NPR, On Stage του BR Klassik, στο ρωσικό κανάλι Kultura, στο BBC Radio 4, στον σταθμό WQXR της Νέας Υόρκης, καθώς και σε εκπομπές λόγου στην Ιταλία, την Αρμενία και το Καζακστάν. Ο Maxim είναι υπότροφος της Artemisia Akademie του Yale University, απόφοιτος του Διεθνούς Ιδρύματος Μουσικής Lang Lang, καθώς και φοιτητής του Hung-Kuan Chen στο Juilliard Pre-College.

Λίγα λόγια για το Samos Young Artists Festival

Όπως κάθε χρονιά το φεστιβάλ στοχεύει να χτίσει γέφυρες μέσω της μουσικής και να γκρεμίσει τις διακρίσεις μεταξύ των μουσικών ειδών αλλά και των ανθρώπων, ζήτημα μάλιστα εξαιρετικά επίκαιρο για ένα παραμεθόριο νησί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως η Σάμος, εκεί όπου συναντιούνται Ανατολή και Δύση. Κατά την παράδοση του φεστιβάλ, εμφανίζονται στην ίδια σκηνή Έλληνες και Τούρκοι μουσικοί, ανάμεσα σε μια πλειάδα διεθνών καλλιτεχνών.

"Σας καλωσορίζουμε στο θαυμάσιο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου, όπου πριν 2500 χρόνια ο Πυθαγόρας συνέθεσε τους νόμους της Μουσικής και της Φυσικής. Για μία ακόμη χρονιά φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεράσουμε διαφορές και αντιθέσεις. Να απολαύσουμε κλασική μουσική και τζαζ, όπερα και φολκλόρ. Να γνωρίσουμε από κοντά διακεκριμένους καλλιτέχνες καθώς και νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο που ξεκινούν μια υποσχόμενη καριέρα. 

Εδώ στη Σάμο, στη μεθόριο Ανατολής και Δύσης, θα υπερβούμε τα σύνορα και θα χτίσουμε μουσικές γέφυρες, συνδυάζοντας καθιερωμένες αξίες και φρέσκους ήχους. Η μουσική φέρνει κοντά όλους τους ανθρώπους, σε όποια πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική κοινότητα και αν ανήκουν. Ελάτε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο σε επτά ημέρες!", δηλώνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του φεστιβάλ, Masha Ilyashov και Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος.


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com