AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Σεπ 2018

Σύλληψη 18 ατόμων στη Σάμο


Αστυνομικοί του Α.Τ. Πυθαγορείου συνέλαβαν την Τρίτη 18 άτομα ηλικίας από 19 έως 46 ετών στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι 16 από τους αλλοδαπούς προσπάθησαν να επιβιβαστούν, κατά περίπτωση, σε πτήσεις με προορισμούς την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, δελτία ταυτότητας και διαβατήρια αλλοδαπών αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε, είτε έφεραν ενδείξεις πλαστότητας, είτε άνηκαν σε διαφορετικά πρόσωπα. 

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου διενεργείται προανάκριση.

Σε δεύτερο περιστατικό που συνέβη επίσης την Τρίτη στο αεροδρόμιο της Σάμου συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί, ένας 43χρονος και μία 30χρονη.

Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να ταξιδέψουν το μεσημέρι της Τρίτης αεροπορικώς με προορισμό τη Γερμανία και κατά τη διάρκεια ελέγχου η 30χρονη, επέδειξε ως ταξιδιωτικό έγγραφο, ένα δελτίο ταυτότητας γαλλικών αρχών, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ανήκε σε διαφορετικό πρόσωπο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος είχε προμηθεύσει το προαναφερόμενο δελτίο ταυτότητας στην 30χρονη, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Η ταυτότητα κατασχέθηκε, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com