AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2018

Επίσημο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σάμο!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ!/ Εθελοντικό Κλιμάκιο Χώρας

Υπό μερικό έλεγχο από τις 19.40 της Τρίτης τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κέδρο της Σάμου το βράδυ (20.28) του περασμένου Σαββάτου!

 
Δεν είχε ενεργό μέτωπο από την Κυριακή, ωστόσο από τότε καπνοί συνέχιζαν να βγαίνουν από τα καμένα απορρίμματα του ΧΥΤΑ και κορμούς δέντρων μέσα σε χαράδρες, γι' αυτό και η πυροσβεστική και οι εθελοντές παρέμεναν μέχρι σήμερα επί ποδός.
 
Την άμεση επιχωμάτωση του ΧΥΤΑ, ώστε να σβήσει πλήρως μέσα εκεί η φωτιά που από τον Κέδρο επεκτάθηκε προς τη χωματερή, είχε αποφασίσει το μεσημέρι, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Σάμου, που συνεδρίασε εκτάκτως υπό την προεδρία της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ, έγινε γνωστή η ανεπάρκεια των μέσων του δήμου Σάμου, ιδίως σε βαρέα οχήματα, γι' αυτό και ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Άμεσα ανταποκρινόμενη, η Περιφέρεια συνέδραμε στο έργο της επιχωμάτωσης, διαθέτοντας φορτωτή και χειριστή της και μισθώνοντας έναν επιπλέον φορτωτή και δύο ανατρεπόμενα φορτηγά.
 
Με τις χωματουργικές αυτές εργασίες στον ΧΥΤΑ, και οι τελευταίοι καπνοί εξαλείφθηκαν, με αποτέλεσμα και η Πυροσβεστική να δώσει επιτέλους τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Στην περιοχή παραμένουν για τυχόν αναζωπυρώσεις 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Μπράβο σε όλους τους πυροσβέστες και τους εθελοντές!
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com