AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Οκτ 2018

Εκδρομή της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου στη Μακεδονία από 17-22/11


Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα της εξαήμερης εκδρομής που θα πραγματοποιήσει από 17 έως 22 Νοεμβρίου στη Μακεδονία έδωσε η Ένωση Μικρασιατών Σάμου.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τους υπεύθυνους του συλλόγου είναι το εξής:

1η ημέρα 
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 
Σάμος - Θεσσαλονίκη 

Αναχώρηση των εκδρομέων με την πτήση της ΟΑ 083 από Σάμο με ώρα αναχώρησης 08,15 το πρωί για Θεσσαλονίκη. Άφιξη επιβίβαση στο λεωφορείο και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή όπου ευρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Παισίου. Ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από την Άνω Πόλη και το Επταπύργιο και στην συνέχεια θα δούμε , την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), την Ροτόντα και το Λευκό Πύργο και τον ναό του Αγίου Δημητρίου και θα καταλήξουμε στην πλατεία Αριστοτέλους, Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και το απόγευμα ελεύθερο για μία καλύτερη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα 
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την λίμνη Κερκίνη. Θα έχουμε ξενάγηση από τον φορέα εκμετάλλευσης και παρατήρηση πτηνών. Στην συνέχεια επίσκεψη στο ενυδρείο της Βυρώνειας και η εκδρομή συνεχίζεται με ξενάγηση στα Οχυρά Ρούπελ. 


Μεσημεριανό φαγητό και αν έχουμε χρόνο μία επίσκεψη στις Σέρρες για μερικά ψώνια. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη και διανυκτέρευση.

3η ημέρα 
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Σήμερα θα έχουμε ενδιαφέρουσες επισκέψεις στην Βεργίνα ξενάγηση στους Βασιλικούς τάφους, προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά, στην πόλη της Βέροιας και θα επισκεφθούμε το Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο στην Κοζάνη. Επιστροφή Θεσσαλονίκη και διανυκτέρευση.

4η ημέρα
Τρίτη 20 Νοεμβρίου

Μετά το πρωινό θα πάρουμε τις βαλίτσες στο λεωφορείο και θα περάσουμε από Έδεσσα ξενάγηση στους καταρράκτες , Από την Νάουσα στο πάρκο του Αγίου Νικολάου και νωρίς το απόγευμα θα φθάσουμε στην Καστοριά. Μία πρώτη γνωριμία με την πόλη στην πανέμορφη Καστοριά η οποία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην πανέμορφη λίμνη Ορεστιάδα με πολλά παλιά αρχοντικά και περίπου 60 βυζαντινές εκκλησίες. Η σημαντικότερη είναι η περίφημη Μονή Μαυριώτισσας κοντά στην λίμνη. Ένας περίπατος στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης με τα πλατάνια τους γλάρους τις παραδοσιακές βάρκες τις πλατιές χωρίς καρίνα και την ηρεμία του τοπίου που θα μας μείνουν αξέχαστα . Διανυκτέρευση

5η ημέρα 
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Η σημερινή μας διαδρομή θα μας φέρει σ’ έναν από τους προστατευόμενους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας μας, τις Πρέσπες. Η ΜΙΚΡΗ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΣΠΑ είναι τα υγρά σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ξεκινάμε με πρώτη μας επίσκεψη στον ΑΓΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟ κεφαλοχώρι με πέτρινα αρχοντικά, σε υψόμετρο 1.100 μέτρα στο όρος Βαρνούντα όπου θα δούμε τον ομώνυμο ναό με τις υπέροχες τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στο τελευταίο και μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας, πριν τα’ Αλβανικά σύνορα, τους ΨΑΡΑΔΕΣ για επίσκεψη στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, του 19ου αιώνα. Στη Μικρή Πρέσπα στο κέντρο της βρίσκεται το μικροσκοπικό νησί του Αγίου Αχιλλείου. Εμείς θα πάμε στο νησάκι με τις είκοσι τρεις βυζαντινές εκκλησίες και θα επισκεφθούμε αυτήν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ερειπωμένη εκκλησία του Αγίου Αχίλλειου του 11ου αιώνα. Κατόπιν επιστροφή στην Καστοριά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος.

6η ημέρα 
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

Μετά το πρωινό επίσκεψη στο Δισπηλιό θα δούμε την σπηλιά του Δράκου και στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και για την πτήση της επιστροφής με την ASTRA AIR και ώρα αναχώρησης 16:00 το απόγευμα και άφιξη στην Σάμο 17:20.

Τιμή κατ' άτομο σε δίκλινο Ή τρίκλινο δωμάτιο 390,00 €

Η τιμή περιλαμβάνει:

1. Αεροπορικό εισιτήριο ΣΑΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

2. Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΜΟΣ με την ASTRA AIR 

3. Φόροι αεροδρομίων

4. 3 νύκτες διαμονή στο ξενοδοχείο ABC στην Θεσσαλονίκη με πρωινό

5. 2 νύκτες διαμονή στο ξενοδοχείο KASTORIA στην Καστοριά με πρωινό

6. Μετακινήσεις με το λεωφορείο όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα 

7. Ξεναγός για 6 ημέρες θα είναι μαζί με το group

8. Διόδια – στάθμευση λεωφορείου.

9. Ξενάγηση στην λίμνη Κερκίνη και στο Οχυρό Ρούπελ

10. ΦΠΑ

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται είσοδοί στα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, επισκεπτόμενους χώρους και βαρκάδα στην Λίμνη.

Δεν περιλαμβάνονται φαγητό και ποτά.

Για πληροφορίες, εκ μέρους του συλλόγου: Άννα Ψαρά 6973025220.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com