AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Οκτ 2018

"Φάρος": Κύκλοι συναντήσεων για γονείς στην πόλη και χωριά της Σάμου


 
Νέοι κύκλοι συναντήσεων για γονείς παιδιών κι εφήβων θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στην πόλη της Σάμου, το Καρλόβασι και το Κοκκάρι ο "Φάρος", το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας.
 


Σύμφωνα με τους οργανωτές, οι συναντήσεις αυτές έχουν στόχο να ενισχύσουν τους συμμετέχοντες στον γονεϊκό ρόλο τους, παρέχοντάς τους το κατάλληλο πλαίσιο για να επεξεργαστούν βασικά θέματα που απασχολούν κάθε γονιό, όπως η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, η οριοθέτηση, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, αλλά και της αυτονομίας των παιδιών κ.ά.

Τα δωρεάν αυτά εργαστήρια θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, δηλαδή η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνεται μέσω της ενεργούς συμμετοχής των μελών της ομάδας. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του συντονιστή, τα ερωτήματα και οι εμπειρίες των μελών θα συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα των συναντήσεων.
 
Ο κύκλος των εργαστηρίων θα ολοκληρωθεί σε 6 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, σε χώρους που θα ανακοινωθούν εγκαίρως στους συμμετέχοντες.
 
Προκειμένου να συμμετάσχουν, οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης, 22730 23443 & 87070-1 (8.30-2.30 μμ καθημερινά).
 
Εργαστήριο για γονείς εφήβων

Παράλληλα, ο "Φάρος" θα υλοποιήσει και βιωματικό εργαστήριο για γονείς εφήβων με θέμα "Εφηβεία είναι... το δράμα του αστακού":
 
- Στους Μυτιληνιούς, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, 5.30-8.00 μμ.
 
- Στα Κοντακαίικα, τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 5.30-8.00 μμ.
 
- Στη Λέκκα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 5.30-8.00 μμ.
 


Καθώς τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν μόνο εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα του "Φάρου", 2273023443 & 87070-1, 8.30-2.30 καθημερινά.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com