AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Οκτ 2018

Ελεύθερος ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας της Σάμου


Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο 49χρονος αρχιφύλακας που υπηρετούσε στο αεροδρόμιο της Σάμου και συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κατηγορία ότι διευκόλυνε αλλοδαπούς να μεταβούν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα.


Στην κατάθεσή του ο 49χρονος δεν δέχτηκε καμία από τις κατηγορίες και μάλιστα ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, την άρση απορρήτου του υπηρεσιακού τηλεφώνου, αλλά και το άνοιγμα όλων των λογαριασμών του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην προκαταρκτική εξέταση αναφέρθηκε ο αριθμός των συλλήψεων αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα που έχει γίνει στο αεροδρόμιο της Σάμου και παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, ενώ τις περισσότερες από αυτές έχει κάνει ο 49χρονος αρχιφύλακας.

Για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι είναι κειμήλια από τον πατέρα του και, για να μην υπάρξει αμφισβήτηση, ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να αποδειχτεί αν είναι ενεργά ή όχι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αρχιφύλακας έβαζε τους δόκιμους αστυνομικούς να ελέγχουν στις αφίξεις του αεροδρομίου αλλοδαπούς που έφταναν στη Σάμο, για να διαπιστώσουν εάν έφεραν μαζί τους πλαστά έγγραφα για να τα διοχετεύσουν στην αγορά, δίνοντας ένα μεγαλύτερο χτύπημα στο κύκλωμα.

Το κατηγορητήριο, το οποίο στηρίχθηκε στη μαρτυρία 28χρονου Παλαιστίνιου, παρουσιάζει αδιευκρίνιστα σημεία, τα οποία δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν συγκεκριμένα αδικήματα, γι' αυτό και αφέθηκε ελεύθερος.

Για τον αρχιφύλακα έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για λογαριασμό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σάμου.

Πηγή: era-aegean.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com