AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Οκτ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα κρασιά της Σάμου και πάλι στην Αθήνα!


Και η Σάμος ήταν παρούσα την Κυριακή στην έκθεση-εκδήλωση γευσιγνωσίας "Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα", που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά για επαγγελματίες και οινόφιλους η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, φέτος στην "Αίγλη του Ζαππείου".

Στην έκθεση συμμετείχαν 29 οινοποιεία από 12 νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου (Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Τήνο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο, Σίκινο, Κω και Ρόδο).

Από τη Σάμο πήραν μέρος ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ), η Nopera Οινοποιητική και το Οινοποιείο Βακάκη.

Η έκθεση, που οργανώθηκε από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ), συνδυάστηκε με δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις: η πρώτη ήταν ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά, στα οποία η Σάμος φημίζεται, ενώ η δεύτερη ήταν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "κρασί και ψάρι".

Την έκθεση επισκέφτηκε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία δήλωσε τα εξής:

"
Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είμαστε δίπλα στους παραγωγούς των κρασιών του Αιγαίου και διοργανώνουμε για 4η χρονιά στο Κέντρο της Αθήνας την έκθεση «Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα», για να δώσουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους του κρασιού να συμμετέχουν σε γευσιγνωσίες και να διαπιστώσουν την υψηλή ποιότητα, αλλά και τη μοναδικότητα των κρασιών των νησιών του Αιγαίου".

Η περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία του οινικού τουρισμού και της διασύνδεσής του με τη γαστρονομία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται για την προώθηση των υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

«Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στην υποστήριξη της αμπελουργίας και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για να χρηματοδοτήσουμε ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρότυπο ερευνητικό πρόγραμμα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αμπελοκαλλιέργεια και άμεσα συνδέονται με την κλιματική αλλαγή" πρόσθεσε η κ. Καλογήρου.



Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την 4η έκθεση-εκδήλωση γευσιγνωσίας "Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα"!
Φωτογραφίες Ε.Ο.Σ Σάμου:











Φωτογραφία Nopera Οινοποιητικής:



Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com