AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουλ 2019

Χαλάει ο καιρός την Κυριακή και στη Σάμο


Επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί την Κυριακή στη Σάμο και τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με νεώτερο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου η ΕΜΥ με βάση τα επικαιροποιημένα προγνωστικά στοιχεία, και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικά για τη Σάμο, προβλέπει ασθενείς βροχοπτώσεις από το μεσημέρι και μετά:


Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και θα έχουν ένταση έως 4 Beaufort.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, τους συμβουλεύει:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

- Να προφυλαχτούν αμέσως, να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.

- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com