AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιουλ 2019

Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία στη Σάμο και στην Επικράτεια!


Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει την μονοεδρική περιφέρεια Σάμου, εκλέγοντας για πρώτη φορά ως βουλευτή τον καθηγητή καρδιολογίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει και την πρωτιά σε πανελλαδικό επίπεδο στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Τα παρακάτω αποτελέσματα αφορούν την Εκλογική Περιφέρεια Σάμου (συμπεριλαμβάνει Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Θύμαινα και Χρυσομηλιά) και την Επικράτεια (πανελλαδικά αποτελέσματα). Στο τέλος παρουσιάζονται και τα αποτελέσματα αποκλειστικά από τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.

Εκλογική Περιφέρεια Σάμου

Μετά από την καταμέτρηση των ψήφων στα 117 από τα 117 τμήματα της Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 34,13 %, έναντι 29,08 % του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα αναδείχτηκε το Κ.Κ.Ε με ποσοστό 14,47 %.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην Εκλογική Περιφέρεια Σάμου ήταν χαμηλή, καθώς στις κάλπες προσήλθε μόνο το 50,82 % των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της.

Δείτε τα αποτελέσματα στην Εκλογική Περιφέρεια Σάμου:


Η Νέα Δημοκρατία αναδείχτηκε πρώτο κόμμα και στους δύο δήμους της Σάμου. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου:


Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στον Δήμο Δυτικής Σάμου:


Επικράτεια

Σε πανελλαδικό επίπεδο η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το Κίνημα Αλλαγής.

Με βάση την καταμέτρηση των ψήφων από 20.944 από τα 21.544 εκλογικά τμήματα της χώρας (ώρα 01:35), η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 39,84 % κερδίζοντας την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο, καθώς εκλέγει όπως όλα δείχνουν 158 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 31,54% και εκλέγει 85 βουλευτές. Το ΚΙΝ.ΑΛ με 8,06 % εκλέγει 22 βουλευτές, το ΚΚΕ με 5,31 % εκλέγει 15 βουλευτές, η Ελληνική Λύση με 3,70 % εκλέγει 10 βουλευτές και η ΜέΡΑ25 με 3,45 % εκλέγει 9 βουλευτές.

Δείτε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια (ανανεώνονται αυτόματα):


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com