AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Αυγ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: "Ποιο παιδί να πρωτοσώσω; θα αρχίσω να καταρρέω"


Παραμένει άλυτο το οξύτατο πρόβλημα υποστελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου. Η μία και μοναδική παιδίατρος περιέγραψε στον ΑΝΤ1 τις συνθήκες υπό τις οποίες καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες της...

"Δίνουμε όλο μας τον εαυτό, αλλά είναι πάνω από τα όρια, και τα σωματικά και τα ψυχικά, αυτό που συμβαίνει. Είναι και επικίνδυνο. Όταν δουλεύεις μέρα - νύχτα, ούτε καθαρό μυαλό έχεις, ούτε αντοχές" είπε στον ΑΝΤ1 η Δήμητρα Λάμπρου, η μοναδική παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου, η οποία έχει να πάρει ρεπό από τον περασμένο Δεκέμβριο. Πρόσφατα κατάφερε να λείψει με ολιγοήμερη άδεια, με αποτέλεσμα να "νεκρώσει" τελείως η κλινική.

"Δεν μπορώ να αντεπεξέλθω, νιώθω ότι θα αρχίσω να καταρρέω. Ποιο (παιδί) να πρωτοκοιτάξεις;  ποιο να πρωτοσώσω; Είμαστε σε μια τρομακτική ένταση. Είναι πολύ επικίνδυνο" τόνισε.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, που έφυγαν οι δύο συνάδελφοί της, έμεινε μόνη να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά των ντόπιων, τα προσφυγόπουλα καθώς και τα παιδιά των τουριστών.

Το υπουργείο Υγείας στις 17 Ιουλίου είχε δώσει εντολή να μετακινηθεί παιδίατρος από το Ασκληπιείο της Βούλας, μια μετακίνηση που κράτησε μόλις τέσσερις ημέρες, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

                       Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com