AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Σεπ 2019

Η "Ανατροπή" για το Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου


Στα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου την Τετάρτη αναφέρεται η παράταξη "Ανατροπή".
 
Πιο αναλυτικά, τη συνοψίζει ως εξής:
 
ατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή», Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος πρέπει να τηρείται, να αποστέλλονται όλες οι εισηγήσεις των θεμάτων εμπρόθεσμα και να είναι πλήρεις. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συμβούλιο είχαν σταλεί εμπρόθεσμα οι 7 εισηγήσεις από τα 12 θέματα, ενώ πολλές από αυτές ήταν ελλιπείς.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Στέλιος Βακράς, έθεσε ερώτημα για το στάδιο της Χώρας, όπου κατόπιν μελέτης τοποθετήθηκαν προβολείς, αλλά το ρεύμα δεν επαρκεί για αυτούς και ως εκ τούτου δεν λειτουργούν· ήδη όμως έχουν αρχίσει οι προπονήσεις στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι έχει ενημερωθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και να λειτουργήσει ορθά ο φωτισμός του γηπέδου.
 
Κατά την ημερήσια διάταξη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Η "Ανατροπή" δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα στείλει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσθετη εισήγηση, στην οποία θα προτείνονται και άλλες δράσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας, της ενημέρωσης και της συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση του Δήμου.
Το μείζον θέμα που μονοπώλησε στη συνεδρίαση ήταν το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Ύστερα από πολλές τοποθετήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν κοινά σημεία και μπορούν να συνυπάρξουν, αποφασίστηκε άμεσα να κληθούν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, ώστε να εδραιωθεί τακτική ενημέρωση και διάλογος μεταξύ αυτών και του Δήμου. Η "Ανατροπή" στην αρχική της τοποθέτηση τόνισε ότι επειδή η κατάσταση χειροτερεύει, οι επιστολές και οι συναντήσεις δεν επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα· πρέπει δραστικά να οργανωθούν κινητοποιήσεις ουσίας, ώστε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα του Σαμιακού λαού".
 
Φωτογραφία αρχείου: Νίκος Δραπανιώτης

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com