AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2019

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Γιώργου Κολλάρου με τον υπουργό δικαιοσύνης

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κωνσταντίνος Πασαγιάννης, Γιώργος Κολλάρος και Παύλος Καριώτογλου.
Φωτογραφία από τη σελίδα του Γιώργου Κολλάρου στο facebook.

Συνάντηση με τον υπουργό δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα είχε την Τρίτη στο υπουργείο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Γιώργος Κολλάρος. 

Στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα της πλήρωσης της κενής θέσης του Ειρηνοδικείου Καρλοβάσου και της πλήρωσης των οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο Σάμου, παρευρέθηκε ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Κωνσταντίνος Πασαγιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου, Παύλος Καριώτογλου, καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Γεώργιος Διαμάντης.

Ο υπουργός, αφού ανέπτυξε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην πλήρωση των κενών θέσεων γραμματέων στα Δικαστήρια της χώρας λόγω καθυστερημένης επικαιροποίησης των πινάκων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠν υποσχέθηκε να «τρέξει» τις διαδικασίες πιέζοντας τους αρμόδιους στο ΑΣΕΠ και την Κυβέρνηση προκειμένου να στελεχωθεί το Πρωτοδικείο Σάμου με δύο υπαλλήλους και σε αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τροποποίηση του ΠΔ 282/1994 όσον αφορά τον ορισμό υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Σάμου ως υπαλλήλων Μεταβατικής Εδρας του Εφετείου Αιγαίου εξέφρασε θετική άποψη και υποσχέθηκε να το διευθετήσει άμεσα. 

Για την πλήρωση της κενής θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου συμφωνήθηκε να υπάρξει «ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας» με το Υπουργείον μήπως βρεθεί Δικαστικός υπάλληλος που επιθυμεί την μετακίνηση του στη Σάμο, να γίνει έρευνα για μετάταξη υπαλλήλου κατά προτίμηση του στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για την επίλυση του θέματος αυτού και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ενημερώσει τον Δ.Σ. Σάμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε μετά από ερώτηση του προέδρου του Δ.Σ Σάμου και το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ο υπουργός εξέφρασε τη δυσφορία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο, ήταν γνώστης των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε το προσφυγικό στο νησί.

Σε ερώτηση του προέδρου του Δ.Σ αν σκοπεύει η Κυβέρνηση και φυσικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης να καταθέσει νόμο στη Βουλή για τροποποίηση του νομικού πλαισίου, δηλαδή την επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, την άρση του γεωγραφικού περιορισμού, την στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου και να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά τις διαδικασίες ασύλου, ο υπουργός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. Σάμου ότι σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει νόμο στη Βουλή, εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με τις αλλαγές που σκοπεύει η Κυβέρνηση τα πράγματα θα καλυτερεύσουν.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com