AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2019

Η παράταξη "Η Σάμος αλλάΖΕΙ" για την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αν. Σάμου


Για τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σάμου διαμαρτύρεται η δημοτική παράταξη η "Σάμος αλλάΖΕΙ", με επικεφαλής τον Νίκο Ζάχαρη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Σε σχέση με τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής:

1. Δηλώνουμε ότι η αντιδημοκρατική εκτροπή του ν. 4623/2019, με την οποία αλλοιώνεται εκ των υστέρων η απλή αναλογική και η αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων καθώς και η υποβάθμιση του ρόλου του κυρίαρχου σώματος που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέροντας ουσιαστικές αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα αγωνιστούμε να την ανατρέψουμε. 

Παρόλα αυτά  θα είμαστε παρόντες σε όλες τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής), με  δικαίωμα λόγου, προτάσεων και ελέγχου των αποφάσεων με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας.

2. Εκτιμούμε ότι ο Δήμαρχος  κ. Γ. Στάντζος έπρεπε να είναι μέλος και να προεδρεύει στην Οικονομική Επιτροπή για να αναλαμβάνει και με την ψήφο του ο ίδιος την ευθύνη των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία μεταφέρονται σημαντικές πλέον αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο η παράταξη του Δημάρχου δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com