AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Σεπ 2019

Εργαζόμενοι Νοσοκ. Σάμου: Κάλεσμα για κοινή δράση σε Υγεία-μεταναστευτικό


Πρόσκληση προς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και γενικά προς όλους τους φορείς Υγείας στον Νομό, σε κοινή ημέρα δράσης με θέμα την Υγεία και το μεταναστευτικό, απευθύνει ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, για όλο το Αιγαίο, "αφού κοινά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι εργαζόμενοι στην Υγεία, όσο κι ο λαός των νησιών μας".

"Εκτιμούμε πως τα δύο αυτά ζητήματα απασχολούν τον λαό των νησιών μας και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Όλοι μαζί πρέπει να απαιτήσουμε το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία" αναφέρει ο σύλλογος.

Ζητεί "να απαιτήσουμε τη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας των νησιών μας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς και του ΕΚΑΒ.

- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας.

- Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας από το κράτος, που να καλύπτει πραγματικά τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

- Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, να απαιτήσουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά μας προσφύγων και μεταναστών, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κολαστήριο (Hot Spot), ούτε στη Σάμο, ούτε σε άλλα νησιά, να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και την απαραίτητη υγειονομική τους κάλυψη, να μεταφερθούν και όλες οι υπηρεσίες ασύλου, να εξετάζονται εκεί τα αιτήματα τους, να τους χορηγηθούν έγγραφα και να μεταβούν με ασφάλεια στις χώρες που επιθυμούν.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους φορείς στην Υγεία να συμμετέχουν με αποφάσεις τους στην κοινή μέρα δράσης. Το κάθε σωματείο θα καθορίσει εκείνο τη δράση που θα κάνει τη συγκεκριμένη ημέρα.

Προτεινόμενη κοινή μέρα δράσης 15/10/2019" αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com