AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2019

Υπέρ της μεταφοράς του hotspot στην περιοχή Ζερβού Γ. Στάντζος και επαγγελματίες

Φωτογραφίες του Νίκου Δραπανιώτη

Την έντονη δυσφορία τους για το μεταναστευτικό πρόβλημα εξέφρασαν τη Δευτέρα οι έμποροι της πόλης της Σάμου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με πρωτοβουλία του δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου και με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της οδού Καπετάν Σταμάτη.

Παίρνοντας αρχικά το λόγο ο δήμαρχος Σάμου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αλλά και στην συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού και δήλωσε ότι από εκείνον δεν θα ακουστεί ποτέ η φράση «Κανένα ΚΥΤ στο νησί γιατί είναι σαν να δεχόμαστε την διατήρηση του υφιστάμενου». Δήλωσε ότι πρέπει άμεσα να γίνει η μετεγκατάσταση στη Θέση Ζερβού και δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει εγγράφως από τον αρμόδιο υπουργό την παραχώρηση του ΚΥΤ της πόλης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος της ταυτόχρονης λειτουργίας δύο ΚΥΤ στο Βαθύ.

Τον λόγο πήραν στην συνέχεια εκπρόσωποι των συλλόγων, απλοί πολίτες και επαγγελματίες που όλοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της υπερσυγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών στην πόλη.

Δήλωσαν ανήμποροι πλέον να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα και έκαναν λόγο για καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν. «Αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και κινδυνεύουμε να βάλουμε λουκέτο»

Ζήτησαν από τον Δήμαρχο να υπάρξει έλεγχος των ΜΚΟ, άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ και μετεγκατάσταση στο νέο της Ζερβού. Έντονη ήταν η δυσπιστία όλων για το αν θα λειτουργήσει το νέο ΚΥΤ με τον αριθμό των μεταναστών που θα προβλέπεται δηλαδή με 1200 άτομα η θα υπάρξουν και πάλι χιλιάδες μεταναστών σε σκηνές όπως σήμερα.

Επίσης τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων «Η Σάμος Αλλάζει» και «Λαϊκή Συσπείρωση»Νίκος Ζάχαρης και Κώστας Τζίχας αντίστοιχα.

Ο κ. Ζάχαρης εξέφρασε για άλλη μια φορά την άποψή του ότι το ΚΥΤ πρέπει να φύγει εκτός πόλης και αφού επιλέχτηκε η θέση Ζερβού να γίνει η άμεση μετεγκατάσταση αφήνοντας μομφή κατά του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά¨Σας χειροκροτούν απόψε όπως χειροκροτούσαν στις 7 του Φλεβάρη όλους όσους λέγατε κανένα νέο ΧΟΤ-ΣΠΟΤ στο νησί» .

Ο κ. Τζίχας επέμεινε στο διεκδικητικό πλαίσιο της 7ης του Φλεβάρη που ζητούσε να μη γίνει καμία νέα δομή μεταναστών στο νησί παρά μόνο ένα μικρό κέντρο καταγραφής ενώ ζήτησε και τον άμεσο απεγκλωβισμό των μεταναστών και προσφύγων από το νησί.

Δείτε φωτογραφίες του Νίκου Δραπανιώτη από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου:











Πηγή: Samiaki.TV
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com