AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελληνοβρετανική ωκεανογραφική έρευνα στη Σάμο!


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σάμου η κοινή ωκεανογραφική άσκηση που υλοποίησε το Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος" σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Essex της Αγγλίας.

Οι επιστήμονες του "Αρχιπελάγους", του ινστιτούτου θαλάσσιας προστασίας που εδρεύει στον Μεσόκαμπο της ανατολικής Σάμου αναφέρουν για την ωκεανογραφική άσκηση:

"Στην προσπάθειά μας για την άμυνα της φύσης των θαλασσών, προσπαθούμε εδώ και 20 και πλέον χρόνια να ισχυροποιούμε τη θέση μας με γνώση και τεκμηρίωση. Η αμοιβαία συνεργασία από το 2000 ανάμεσα στο Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος" και το Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Essex μας βοηθά, με βάση την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την έρευνα και την προστασία των οικοσυστημάτων των θαλασσών.

Στο πλαίσιο της κοινής ωκεανογραφικής άσκησης συλλέχθηκε όγκος δεδομένων και δειγμάτων τα οποία θα αξιολογηθούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι δράσεις σαν και αυτή συμβάλλουν στο να ισχυροποιείται η θέση της Ελλάδας και του Αιγαίου στον παγκόσμιο χάρτη πεδίων εφαρμοσμένης επιστημονικής εκπαίδευσης στις περιβαλλοντικές επιστήμες. 

Η κοινή ωκεανογραφική άσκηση αυτή στοχεύει, πέρα από το να προσφέρει γνώση και κατάρτιση στη νέα γενιά επιστημόνων, να εμπνεύσει με ιδεολογία πάνω στην προστασία του περιβάλλοντος αυτούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πολυάριθμα προβλήματα που δημιουργούν οι γενιές μας".

Δείτε φωτογραφίες από την ωκεανογραφική άσκηση ανοιχτά της Σάμου!







Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com