AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2019

Δεν επηρεάζει άμεσα την Σάμο η χρεοκοπία της Thomas Cook


Η χρεοκοπία της εταιρείας Thomas Cook τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν φαίνεται να επηρεάζει άμεσα τη Σάμο καθώς το αρχαιότερο ταξιδιωτικό πρακτορείο του κόσμου σταμάτησε εδώ και δύο χρόνια να συνεργάζεται με το νησί.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας τουρίστας που να βρίσκεται στην Σάμο αλλά και κανένα ξενοδοχείο που να ψάχνει να βρει τον τρόπο να πάρει πίσω τα χρήματα του.

Η εταιρεία απέτυχε να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της, πυροδοτώντας μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα Δημήτρη Κασμιρλή, το ανησυχητικό στοιχείο στην υπόθεση της χρεωκοπίας που αφορά άμεσα τον τουρισμό της Σάμου, είναι το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Condor που διακινεί φέτος τους περισσότερους Γερμανούς τουρίστες στη Σάμο ανήκει επίσης στην Thomas Cook. 

"Η χρεωκοπία της Condor θα αποφέρει ένα νέο μεγάλο χτύπημα στον τουρισμό από τη Γερμανία προς το νησί μας την ώρα που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να επουλώσουμε τα τραύματα από τις προηγούμενες χρεοκοπίες των γερμανικών αεροπορικών εταιρειών Αir Βerlin και Germania" δήλωσε.

Πηγή: VoreioAigaio.ERT.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com