AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2019

Στο "τραπέζι" για το μεταναστευτικό Στάντζος-πρώην δήμαρχοι Σάμου

Φωτογραφία: Δήμος Ανατολικής Σάμου

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό, με τη συμμετοχή των πρώην δημάρχων του νησιού, οργανώθηκε σήμερα στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, με πρωτοβουλία του δημάρχου, Γιώργου Στάντζου.

Συμμετείχαν οι Κώστας Καραμηνάς, Φίλιππος Πετρούσκας, Στέλιος Θάνος, Χριστόδουλος Σεβαστάκης και Νίκος Μάρκου.

Ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος απέστειλε επιστολή, σύμφωνα με την οποία επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του δημάρχου, η οποία δηλώνει ευρύτερη αντίληψη και ειλικρινή διάθεση ενωτικού μηνύματος που πρέπει να εκπέμπεται από τη Σάμο, καθώς και  την ανάγκη συγκρότησης μόνιμης επιτροπής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, η οποία θα περιλαμβάνει αιρετούς και πολίτες, προκειμένου να υπάρχει οργανωμένη θεσμική παρουσία σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

Οι πρώην δήμαρχοι εξέφρασαν με κοινή δήλωσή του την αγανάκτησή τους για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, τόσο για την τοπική κοινωνία της Σάμου, όσο και για ολόκληρη τη χώρα, και απαιτούν πλέον τα εξής:

- Την οριστική κατάργηση του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου κι απόδοση του γηπέδου στον δήμο Ανατολικής Σάμου κατά κυριότητα και χρήση.

- Τη διαρκή και μαζική αποσυμφόρηση του νησιού.

- Τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης μικρής δομής εκτός πολεοδομικού ιστού.

- Τη γρηγορότερη διεκπεραίωση ταυτοποίησης και αναχώρησης των προσφύγων-μεταναστών από το νησί.

- Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από τις εθνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις.

- Την έμπρακτη στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα, καθώς και την άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της σύσκεψης, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, των Περιφερειαρχών της χώρας, για ισοκατανομή  ανά περιφέρεια του πληθυσμού των προσφύγων-μεταναστών.

Σύμφωνα με τον δήμο Ανατολικής Σάμου, εν αναμονή και της επίσκεψης του αρμόδιου κυβερνητικού κλιμακίου, όπως ζητεί το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο, θα υπάρξει και νέα σύσκεψη για το θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, αλλά και για θέματα αναπτυξιακής προοπτικής του δήμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com