AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2018

Η "Ανατροπή" στους Μανωλάτες


Την τοπική κοινότητα των Μανωλατών Σάμου επισκέφτηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, για να συζητήσει με τους κάτοικους του χωριού για διάφορα θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τις αλλαγές που φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος, γνωστός ως Κλεισθένης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε διεξοδική ανάλυση για τους βασικούς άξονες διοίκησης του δήμου, που προτείνει η "Ανατροπή". Δόθηκαν διάφορα παραδείγματα και ακολούθησε συζήτηση πάνω σε όλα αυτά τα θέματα.

Όπως είναι γνωστό, οι Μανωλάτες είναι ένα παραδοσιακό χωριό, που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νησιού. 

Εκτός από την μοναδική θέα, προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί στα πλακόστρωτα δρομάκια του, να επισκεφτεί τα εργαστήρια κεραμικής και τα μαγαζιά τουριστικών ειδών και να γευθεί μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", σχετικές με την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας, ώστε να λυθούν πάγια προβλήματα σχετικά με την ανάπτυξη και την καθημερινότητα των Μανολατών, είναι οι εξής:

1. Επίλυση προβλήματος επάρκειας νερού ύδρευσης (αντικατάσταση δικτύου από Μάνα προς δεξαμενή, καθαρισμός-συντήρηση μαστεύσεων, αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης).

2. Διάνοιξη δρόμου από Κριθαράκια μέχρι Ξερόρεμα, για λόγους αντιπυρικής ζώνης από τον νότο και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

3. Δημιουργία αποχετευτικού δικτύου, στις οικίες που δεν υπάρχει.

4. Βελτίωση και διαμόρφωση των δρόμων από Σαρδέλα μέχρι κοινοτικό γραφείο, από νεκροταφείο μέχρι εκκλησία και από Κορωνιό μέχρι πάνω γειτονιά (δημιουργία τοιχίων, τσιμεντοστρώσεις όπου χρειάζεται).

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com