AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιαν 2013

Και στη Σάμο θύματα διαδικτυακής απάτης


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σχετικά με την πώληση κινητών τηλεφώνων σε βάρος πολιτών, και από τη Σάμο.

Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες απατών μέσω διαδικτύου δύο ημεδαποί 17 και 18 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Οι εν λόγω νεαροί κατά το χρονικό διάστημα από 21.09.2012 έως 20.11.2012 προέβησαν στην εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών κινητών τηλεφώνων από τη Σάμο, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής και τη Ρόδο, προσποιούμενοι τους πωλητές κινητών τηλεφώνων και αναρτώντας σχετική ηλεκτρονική αγγελία με χαμηλές τιμές. Με τον τρόπο αυτό απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ μέσω πληρωμής με αντικαταβολή σε εταιρεία ταχυμεταφορών, παραδίδοντας τελικά άλλα κινητά τηλέφωνα από τα συμφωνηθέντα και σε κακή κατάσταση.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην κατοχή των δραστών στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ενώ ο 18χρονος προέβη στη διάπραξη συνολικά οκτώ περιπτώσεων απάτης με την ίδια μέθοδο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.