AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Σεπ 2013

Ανησυχία για πτώση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία


Aνησυχία προκαλεί στους τουριστικούς επαγγελματίες της Σάμου και άλλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου η προτροπή εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων στα παράλια της Τουρκίας προς τα μέλη τους να ανακόψουν το αυξημένο τουρκικό ταξιδιωτικό ρεύμα προς τη χώρα μας ως αντίδραση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην υποστηρίξει τη Σμύρνη στην υποψηφιότητά της για τη διεκδίκηση της φιλοξενίας της παγκόσμιας έκθεσης ΕXPO 2020.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης και επικεφαλής διεκδίκησης της διοργάνωσης, Εκρέμ Ντεμιτράς, που έχει υποστηρίξει στο παρελθόν δράσεις ελληνοτουρκικής προσέγγισης στον τουρισμό - ακύρωσε το ελληνοτουρκικό τουριστικό Φόρουμ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη τον Οκτώβριο. Παράλληλα, συνέστησε στα ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής να ανακόψουν τον ρυθμό πώλησης ταξιδιωτικών πακέτων προς τα ελληνικά νησιά.

Στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία προς τη Σάμο και τα άλλα νησιά φέτος βοήθησε η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης των θεωρήσεων που ισχύει για τις εισόδους των Τούρκων τουριστών από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Η αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Σμύρνης έχει προκαλέσει ανησυχία στους τουριστικούς επαγγελματίες της Σάμου, της Λέσβου και της Χίου οι οποίοι είδαν φέτος στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματά τους πολλούς Τούρκους τουρίστες.

Πηγή:""Η Καθημερινή"