AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2013

Επιμένουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί


Και νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, στις 12:30, οργανώνει σήμερα  Τετάρτη 25/9 ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού. Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε απεργιακή γενική συνέλευση στη 1 το μεσημέρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

"Κανένα σχολείο κλειστό, κανένας μαθητής εκτός τάξης", λένε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη Σάμο, μετά και το λουκέτο στα νηπιαγωγεία σε  Λέκκα, Υδρούσσα, Πύργο, Παγώνδα και Κουμέικα.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, "η οργή και η αναστάτωση που προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας αρκετών νηπιαγωγείων στη Σάμο και την Ικαρία, με ό,τι σημαίνει αυτό τόσο για τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν χωρίς δουλειά, όσο και για τις οικογένειες των νηπίων και προνηπίων που παραμένουν εκτός εκπαίδευσης, εκφράστηκε με πολύ ηχηρό τρόπο σε μια μεγάλη συγκέντρωση γονέων, δασκάλων, καθηγητών και φορέων του νησιού, τη Δευτέρα 23/9, στα γραφεία της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Τα συναισθήματα ανάμικτα, από οργή μέχρι απόγνωση, αλλά και φόβος και αγωνία για το μαθησιακό έλλειμμα που δημιουργεί στα παιδιά η μη φοίτηση στο νηπιαγωγείο, όσο και τους κινδύνους που κρύβει η μετακίνησή τους (πράγμα που εξάλλου απαγορεύεται από το νόμο), το αδιέξοδο για τις οικογένειες που μετακινήθηκαν ήδη προς τα χωριά για λόγους οικονομικούς ή εργασιακούς και που τώρα ίσως αναγκαστούν να μετοικήσουν ξανά προς περιοχές με ανοιχτές σχολικές μονάδες...

Είναι ξεκάθαρο ότι η απάνθρωπη λογική των οριζόντιων περικοπών, που σκοπό έχει απλά να εξασφαλίσει τις 'απαραίτητες' απολύσεις κατά διαταγή της Τρόικας, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί χωρίς να προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις. Και κυρίως μάλιστα γιατί είναι άδικη και καταπατά κατοχυρωμένα συνταγματικά εργασιακά, κοινωνικά και μορφωτικά δικαιώματα.

Από την άλλη πάλι, ο αγώνας για τη διεκδίκηση των βασικών αυτών δικαιωμάτων φαίνεται να είναι μονόδρομος. Ενωμένοι σαν μια γροθιά θα δείξουμε την απόφασή μας να μην αφήσουμε να λεηλατούν άλλο τις ζωές μας
", τονίζει το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, που συμμετέχει για δεύτερη ημέρα στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και στη συγκέντρωση της Τετάρτης 25/9, στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο.