AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2013

Έρχονται μπόρες και ψύχρα


Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μιλά για σημαντική μεταβολή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και για πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται από αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά.

Για την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Παράλληλα, από τα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη και μετά.

Ειδικά για τη Σάμο, οι μετεωρολόγοι μιλούν για καταιγίδες το μεσημέρι και το βράδυ της Τρίτης, καθώς και το πρωί της Τετάρτης.

Από το βράδυ της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Ωστόσο, ο υδράργυρος θα παραμείνει χαμηλά, θα κυμαίνεται από 11 - 17 βαθμούς Κελσίου ώς το τέλος της εβδομάδας.