AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Σεπ 2013

"Να λάβει μέτρα το υπουργείο Παιδείας για την προσχολική αγωγή στη Σάμο"


"Να λάβει μέτρα το υπουργείο Παιδείας ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η προσχολική και ειδική αγωγή στο νομό Σάμου" ζητά με ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αγνή Καλογερή, η οποία διαπίστωσε προβλήματα στελέχωσης στην προσχολική αγωγή στην περιοχή, όπως αυτό με τα 5 κλειστά νηπιαγωγεία στη Σάμο.

"Η παιδεία είναι μια από τις αναντίρρητες υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στον πολίτη, συνταγματικά κατοχυρωμένη αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη αλλά και την αγαστή σχέση του ατόμου με την κοινωνία" σημειώνει σε ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τονίζοντας ότι "στην παραμεθόριο οι πολίτες πρέπει να μπορούν να ζουν και να απολαμβάνουν όλων των αναντίρρητων παροχών του κράτους, επειδή όλοι οι πολίτες, βάσει του Συντάγματος έχουν τα ίδια δικαιώματα ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους".

Επιπλέον, η Α. Καλογερή καταγγέλλει ότι "οι μνημονιακές πολιτικές αντιμετωπίζουν αυτή την υποχρέωση της πολιτείας οικονομίστικα, απάνθρωπα και αντικοινωνικά", καθώς είναι "αδιανόητο παιδιά προσχολικής ηλικίας να μεταφέρονται στο πλησιέστερο νηπιαγωγείο που απέχει χιλιόμετρα, με αυτοκίνητο".

Τέλος, υποστηρίζει ότι "η συνταγματική επιταγή (άρθρ. 101, παρ. 4) για την ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στα χέρια του νομοθέτη" προκειμένου να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα.

Πηγή: Η Αυγή