AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Σεπ 2013

Χάνουν τη Γαλάζια Σημαία τους δύο παραλίες της Σάμου

 

Δύο παραλίες της Σάμου βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2013, εθνικούς και διεθνείς, και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης "Γαλάζιες Σημαίες", όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Πρόκειται για την παραλία του Πυθαγορείου και την Παραλία Ποτοκάκι.

Τα μέλη της εθνικής επιτροπής κρίσεων και η συντονιστική επιτροπή του προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των νερών κολύμβησης στις υπόψη παραλίες, αξιολόγησαν όμως τις σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου "Γαλάζιες Σημαίες" που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος "Γαλάζιες Σημαίες", οι παραπάνω παραλίες δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση την επόμενη χρονιά.

Πηγή: skai.gr

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι μοναδικές Γαλάζιες Σημαίες στη Σάμο θα κυματίζουν στην παραλία Γλυκόριζα και στην παραλία Ποτοκάκι 1.