AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Σεπ 2013

Απεργιακό διήμερο


Στη 48ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει από αύριο το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Από κοινού με το Εργατικό Κέντρο του νησιού και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σάμου οργανώνουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα Λύκεια στο Βαθύ. Παράλληλα, καλούν σε συμμετοχή και στην αυριανή τετράωρη στάση εργασίας (11.00-15.00) που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι  στηρίζουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είναι ήδη σε πενθήμερη απεργία και κατάληψη, καθώς και την απεργία των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν, "ο αγώνας για την εκπαίδευση και ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Το αν μάθουν και τι θα μάθουν τα παιδιά μας αφορά πρώτα και κύρια όλους εμάς. Η μόρφωση των παιδιών μας είναι δική μας υπόθεση. Το σχολείο της αγοράς που προωθεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε, δεν δίνει τη γενική μόρφωση που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας, αλλά διαμορφώνει υποταγμένη συνείδηση στη νέα γενιά, θέλοντας να δημιουργήσει φθηνό ευέλικτο δυναμικό προς όφελος του κεφαλαίου.

Ο αγώνας για την παιδεία που έχουμε ανάγκη συνδέεται με τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε :

* Να καταργηθεί ο νόμος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,

* Καμιά απόλυση-διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. 


* Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού.

* Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, ενιαίο και υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια.

* Δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο.

* Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

* Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για την παιδεία.

* Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών.

* Σύγχρονα και ασφαλή κτήρια.

* Δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών με ευθύνη του κράτους
".

Στο μεταξύ, στη διάρκεια συνάντησης της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σάμου, του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την περασμένη Κυριακή, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, με πρόσκληση προς όλους τους πρωτοβάθμιους μαζικούς φορείς του νησιού και οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να συμμετάσχει.