AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Σεπ 2013

Στη Βουλή η υποστελέχωση των νηπιαγωγείων της Σάμου

 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με την οποία καταγγέλλει ότι χωριά της Σάμου μένουν χωρίς νηπιαγωγεία κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ επικαλείται την ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου- Ικαρίας - Φούρνων που αναφέρει ότι "δεν λειτουργούν τα νηπιαγωγεία των χωριών Υδρούσσας, Λέκκας, Πλατάνου και Κουμέικων στο νησί της Σάμου".
"Δεν θα έπρεπε να προχωρήσετε σε άμεση ανάκληση της απόφασης απόσπασης/μετακίνησης των νηπιαγωγών στο Γ΄ Νηπιαγωγείο Σάμου ώστε να επαναλειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία Υδρούσσας και Λέκκας;", ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ώστε να τοποθετηθούν άμεσα νηπιαγωγοί στα χωριά Πλατάνου και Κουμέικων.

"Κατανοείτε ότι στην περίπτωση που πράγματι μεταφέρονται τα νήπια στο Καρλόβασι θα προκύψουν σοβαρότατες δυσχέρειες επίβλεψής τους; Πώς ένας νηπιαγωγός θα είναι σε θέση να επιβλέπει 30 νήπια χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα; Δεν οφείλετε να προχωρήσετε σε άμεση πρόσληψη αναπληρωτών νηπιαγωγών ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο αποκλεισμού των προνηπίων;

Για ποιο λόγο σε μία εποχή που η Ελλάδα μας αιμορραγεί θα πρέπει οι γονείς να επωμίζονται το κόστος μεταφοράς των παιδιών; Μήπως θα έπρεπε να φροντίσετε ώστε τελικά να βρεθεί ένα μέσο μεταφοράς τους στο Καρλόβασι (πχ πούλμαν, μισθωμένο ταξί κλπ);
", ρωτά, μεταξύ άλλων, τον Υπουργό ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.