AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Σεπ 2013

Ο "Καπετάν Λαχανάς" στο Συναπάντημα Παραδοσιακών Χορών στην Πάτμο


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου "Ο Καπετάν Λαχανάς" συμμετείχε πρόσφατα στο 4ο Συναπάντημα Παραδοσιακών χορών στην Πάτμο που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο του νησιού (Πνευματικό Κέντρο) και τον Χορευτικό Όμιλο Νέων και Φίλων Πάτμου (Χ.Ο.Ν.Φ.Π.), στον προαύλιο χώρο του Ιερού της Αποκάλυψης.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 17 χορευτικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, τα οποία πρόβαλαν την παράδοση του τόπου τους με χορούς που παρουσιάστηκαν ζωντανά από παραδοσιακές καταξιωμένες ορχήστρες και μουσικούς.

Επίσης στο Φεστιβάλ τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους στην Ελληνική παράδοση, οι ερμηνευτές παραδοσιακών τραγουδιών Σοφία Κολλητήρη και Μανώλης Μπαρμπεράκης.

Ο "Καπετάν Λαχανάς" παρουσίασε Σαμιώτικους χορούς αποσπώντας θετικά σχόλια από το πολυπληθές κοινό αλλά και από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και οι 17 χορευτές όπως και οι 3 μουσικοί του "Καπετάν Λαχανά" που ταξίδεψαν στο νησί της αποκάλυψης απέδειξαν περίτρανα πως η καρδιά της Σάμου και της Ελλάδας χτυπά πολύ δυνατά. Την παρουσίαση και τον σχολιασμό για το 4ο Συναπάντημα Παραδοσιακών χορών, επιμελήθηκαν οι Γιάννης Ξυλούρης και ο Παναγιώτης Μυλωνάς, ο οποίος επί 19 χρόνια ήταν υπεύθυνος της εθνικής παραδοσιακής μουσικής στην Ε.Ρ.Τ.

Δείτε το χορευτικό συγκρότημα του "Καπετάν Λαχανά" να χορεύει στους ρυθμούς του "Πλατανιώτικου νερού" στην Πάτμο: