AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Σεπ 2013

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου: "Δεν έχουμε αρμοδιότητα στο πρόβλημα της Παιδείας"


Για "σύγχυση αρμοδιοτήτων" και για ευθύνες που κακώς της καταλογίζονται σε τρέχοντα θέματα Παιδείας στα οποία δηλώνει αναρμόδια μιλά η Αντιπεριφέρεια Σάμου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, "Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι, στην προσπάθεια για επίλυση των θεμάτων που αφορούν την παιδεία και εκπαίδευση των παιδιών μας, τοπικοί παράγοντες τόσο του πολιτικού, όσο και του συνδικαλιστικού χώρου συγχέουν τις δομές λειτουργίας του κράτους μας.

Η αιρετή Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και κατ' επέκταση η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ουδεμία αρμοδιότητα και ανάμειξη έχει με τις τοποθετήσεις δασκάλων, νηπιαγωγών, καθηγητών, καθώς και με την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων σε Σάμο και Ικαρία. Αρμόδια αρχή είναι η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, η οποία διοικητικά εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Απεναντίας, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου θεωρεί ότι, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη η διακοπή λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών στην  προσχολική, σχολική και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με τη μείωση των πόρων του κοινωνικού κράτους.

Δυστυχώς, το ίδιο φαινόμενο σύγχυσης αρμοδιοτήτων, πρόσφατα παρατηρήθηκε και στην περίπτωση της άδειας λειτουργίας αγωνιστικών χώρων, που την αρμοδιότητα έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και οι φορείς διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η σκόπιμη σύγχυση και διασπορά ανεύθυνων πληροφοριών προσβάλει το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού και εμβολίζει την ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας. Ενότητα, που πολλοί επιβουλεύονται για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα
".