AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Σεπ 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον Υπουργό Ναυτιλίας και το ακτοπλοϊκό


Την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να κηρύξει έκπτωτη τη ναυτιλιακή εταιρεία NEL Lines από τη γραμμή του Βορείου Αιγαίου (Θεσσαλονίκη - Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο) σχολιάζει αρνητικά η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου. Δείτε αναλυτικά τις θέσεις της αυτοδιοικητικής παράταξης που στηρίζεται από το Κ.Κ.Ε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό:

"Προκαλεί οργή και αγανάκτηση η επίκληση του "εθνικού συμφέροντος" από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη για την απόφασή του να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από τη γραμμή του Βορείου Αιγαίου (Θεσσαλονίκη - Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Σάμο).
 
Πρόκειται ουσιαστικά για απαλλαγή της ΝΕΛ και της θυγατρικής της από τις υποχρεώσεις τους και μάλιστα με "μπόνους" τις 500 περίπου απολύσεις ναυτεργατών στις οποίες προχωρούν με πρόσχημα την υπουργική απόφαση.

Τώρα θυμήθηκαν ο υπουργός και η κυβέρνησή του το "εθνικό" συμφέρον;

Αφού πρώτα "μπουκώνουν" τους εφοπλιστές με τζάμπα χρήμα για να χτίζουν καράβια στη Κίνα και τη Ν.Κορέα, ενώ τα ελληνικά ναυπηγεία σαπίζουν και μαζί τους εξαθλιώνονται οι εργάτες;.

Αφού πρώτα έχουν δώσει 56 φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και τους δίνουν το πετρέλαιο αφορολόγητο τη στιγμή που ο λαός πληρώνει τα καύσιμα και τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια πανάκριβα;

Αφού νομοθέτησαν την πλήρη απελευθέρωση στην ακτοπλοΐα δίνοντας μεταξύ άλλων το δικαίωμα να δρομολογούν και αποδρομολογούν ανάλογα με το συμφέρον τους;

Αφού καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και στέλνουν τους ναυτεργάτες στην εποχή της γαλέρας ή στην ανεργία;

Που ήταν αλήθεια ο κ. υπουργός όταν ολόκληρο το καλοκαίρι τα σαπιοκάραβα έβαζαν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών ταξιδεύοντας με ανοιχτές μπουκαπόρτες;

Γνωρίζει ο κ. υπουργός ότι η Σάμος η Ικαρία και οι Φούρνοι σε λίγες μέρες θα μείνουν δίχως καράβι;

Τελικά από τέτοιες "ηρωικές" αποφάσεις, όπως αυτή του κ. Βαρβιτσιώτη, χαμένοι είναι αποκλειστικά οι νησιώτες που μένουν αποκλεισμένοι και οι ναυτεργάτες που μένουν άνεργοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους , το λαό της Σάμου να ξεσηκωθεί.

Να μην ανεχτεί άλλο την ύβρη και το χλευασμό από τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή , όλες τις παρατάξεις και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 12-9-2014,να απαιτήσουν τώρα , σύγχρονες , ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες με καθημερινή εξυπηρέτηση των νησιών μας.

Σαμιώτες & Σαμιώτισσες, 

ελάτε να αγωνιστούμε μαζί για τη μόνη λύση απέναντι στην εφοπλιστική ασυδοσία:

Για Δημόσιο Φορέα Συγκοινωνιών με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Για μέσα συγκοινωνίας λαϊκή περιουσία σε συνδυασμό με κοινωνικοποιημένη την ναυπηγική και γενικότερα κατασκευαστική βιομηχανία, τη βιομηχανία πρώτων υλών (χάλυβα κλπ), με λιμάνια, αεροδρόμια και όλα τα συγκοινωνιακά δίκτυα, δημόσια περιουσία
".