AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2014

Αναπλ. Υπουργός Υγείας: "Ανθρώπινο λάθος η καθυστέρηση του ασθενοφόρου"


Σε ανθρώπινο λάθος, και όχι στην έλλειψη προσωπικού ή ασθενοφόρων, απέδωσε με δηλώσεις του το Σάββατο, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, την καθυστέρηση του Ε.Κ.Α.Β για 75 λεπτά προκειμένου να μεταφέρει τον 33χρονο Νίκο Κλώθο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο δυστύχημα στη Σάμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 33χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, για την ακρίβεια σε χωράφι, περιμένοντας το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha "Πρωινή Ενημέρωση", ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε σε "όχι καλό συντονισμό ενεργειών" και "ανθρώπινο λάθος" στη διαχείριση του περιστατικού, αναφέρθηκε και σε "περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της χώρας". "Θα θέλαμε τα νησιά μας να έχουν νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρα, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται", είπε...


Στο μεταξύ, και ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β Δ. Παπαγιαννίδης, σε ανακοίνωσή του,  αναφέρει:

"Κατόπιν του θλιβερού περιστατικού του δυστυχήματος του 34χρονου Σαμιώτη, νοιώθω την ανάγκη προσωπικά ως άνθρωπος αλλά και ως πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. να εκφράσω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του εκλιπόντος, κατανοώντας πλήρως τις δύσκολες στιγμές που περνά.
Παράλληλα, θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες της Σάμου πως έχουμε καταβάλει τα μέγιστα (δυστυχώς με ιδία μέσα, εν αναμονή ολοκλήρωσης διαγωνισμών προσλήψεων προσωπικού αλλά και προμήθειας ασθενοφόρων) για την ενίσχυση των υπηρεσιών παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή τους.

Έχοντας, ως Οργανισμός, την πλήρη ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους και γνωρίζοντας προσωπικά τις αδυναμίες κάλυψης του νησιού, έχουμε προβεί σε αναγκαστικές εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού από άλλα παραρτήματα της Ελλάδας έτσι ώστε να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό του Ε.Κ.Α.Β. στη Σάμο, ενώ όσον αφορά το ζήτημα ύπαρξης επιπλέον ασθενοφόρων, είμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης του πολυσυζητημένου διαγωνισμού για την προμήθεια 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων που βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος των οικονομικών προσφορών του.

Ευελπιστώ το συγκεκριμένο συμβάν να είναι το τελευταίο και άμεσα να επιλυθούν από τους ιθύνοντες όλα τα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β.
".


Πηγή: www.ygeia360.gr