AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Νοε 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η "Ανατροπή" στην Υδρούσσα


Μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" επισκέφτηκαν την Πέμπτη το χωριό της Υδρούσσας Σάμου. 

Η συζήτηση για διάφορα θέματα που απασχολούν το τοπικό συμβούλιο έγινε στα γραφεία της κοινότητας με τον πρόεδρο αυτής, Χριστόδουλο Ευγενικό, και τον σύμβουλο, Μανόλη Τσιλίρη. Από την πλευρά της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" παραβρέθηκαν διάφοροι φίλοι, καθώς και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και Στέλιος Μάης.

Υπάρχουν διάφορα προβλήματα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος. Από πολύ νωρίς έστειλε το συμβούλιο όλα τα ζητήματα του χωριού, ώστε να έχει γνώση η δημοτική αρχή. Κατά την γνώμη του προέδρου, τα αυτονόητα πρέπει να επιλύονται έγκαιρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επίσης, είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνουν διάφορα προγράμματα και να μην υπάρχουν μελέτες για κάθε χωριό.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι η αγροτική οδοποιία. Χωρίς να τελειώσει η συντήρηση σε όλο το αγροτικό δίκτυο, τα μηχανήματα έφυγαν. Επίσης, πρέπει άμεσα να συντηρηθεί ο εξωτερικός χώρος της δεξαμενής ύδρευσης και να γίνει μελέτη για τοποθέτηση αλεξικέραυνου στο χωριό, γιατί δεν υπάρχει κανένα, και στο παρελθόν έχουν πληγεί πολλά νοικοκυριά. Τέλος, στον δρόμο Κοντακαίικα – Υδρούσσα πρέπει να φτιαχτεί με άσφαλτο ένα χαλασμένο σημείο, γύρω στα 100 μέτρα, που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς επίσης, να φτιαχτεί ο δρόμος κατά την έξοδο από το χωριό, μετά το parking, που έχει κουφώσει και είναι επικίνδυνος.
Στην Υδρούσσα υπάρχουν δύο δραστήριοι σύλλογοι που προσφέρουν πολλά στο χωριό. Ο ένας είναι ο πυροσβεστικός σύλλογος και ο άλλος είναι ο αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Αθανάσιος". Επίσης, ένα ωραίο πανάρχαιο εκκλησάκι προς ανάδειξη είναι αυτό της Ζωοδόχου Πηγής, στην θέση Πεταλούδα.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των μελών και φίλων της "Ανατροπής" στην Υδρούσσα: