AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Νοε 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η "Ανατροπή" στους Σταυρινήδες Σάμου


Το χωριό Σταυρινήδες Σάμου επισκέφθηκαν την Πέμπτη μέλη και φίλοι της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή". 

Εκεί τους υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, Δημήτρης Χριστινίδης. Έγινε συζήτηση και ενημέρωση στο κοινοτικό κατάστημα του χωριού, στη συνέχεια περιήγηση στο χωριό, και τέλος συνομιλία με κάποιους κατοίκους, για διάφορα θέματα που τους απασχολούν, στο μοναδικό καφενείο του χωριού.

Οι Σταυρινήδες είναι η μικρότερη τοπική κοινότητα της Σάμου. Το χειμώνα μένουν γύρω στα 35 άτομα, ενώ το καλοκαίρι αυξάνεται ο πληθυσμός, γιατί έρχονται αρκετοί ξένοι που παραθερίζουν εκεί. Είναι ένα όμορφο και γραφικό χωριό, και όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του είναι από τα πιο επικίνδυνα χωριά για πυρκαγιά. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει ζώνη πυρασφάλειας περιμετρικά του χωριού, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους.

Ένα θέμα που απασχολεί τον εκπρόσωπο του χωριού είναι η επισκευή και συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος. Είναι ένα ωραίο οίκημα στην είσοδο του χωριού και πρέπει άμεσα να συντηρηθεί, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται σωστά, αλλά και να είναι ένα όμορφο στολίδι του χωριού. Επίσης, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό είναι το αποχετευτικό, όπου κάποια καινούργια σπίτια πρέπει να ενωθούν με το υπάρχον δίκτυο.
Ένα έργο που θα έδινε πνοή στο χωριό είναι η τσιμεντόστρωση του δρόμου Σταυρινήδες – Μανωλάτες, που είναι γύρω στα 5 χιλιόμετρα και ενώνει τα 2 χωριά. Επίσης, υπάρχουν πολλά μονοπάτια, που πρέπει να καθαριστούν, και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, ώστε να χρησιμοποιούνται από διάφορους περιπατητές που επισκέπτονται το χωριό.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη μελών και φίλων της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή":