AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Νοε 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων!



Πραγματοποιήθηκε και στη Σάμο την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος συμπίπτει με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης στην πλατεία Πυθαγόρα, απονομή διαμνημονεύσεων και μεταλλίων στους δικαιούμενους καθώς και έκθεση φωτογραφίας για την δράση και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 21 έως 27 Νοεμβρίου και ώρες 10:00 έως 19:00 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σάμου, περιλαμβάνει θεματικές ενότητες από τον ατυχή πόλεμο του 1897, τον Μακεδονικό αγώνα, τους Βαλκανικούς πολέμους, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Μικρασιατική εκστρατεία, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, τη δράση της ΕΛ.ΔΥ.Κ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), τις ειρηνευτικές αποστολές στις οποίες διαχρονικά συμμετείχαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τους τρεις Κλάδους στην σύγχρονη εποχή, συμπεριλαμβανομένου του κοινωνικού έργου που αυτές προσφέρουν.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη η διοίκηση της ταξιαρχίας, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί όλων των μονάδων – ανεξάρτητων υπομονάδων της ταξιαρχίας και πλήθος κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις και την έκθεση για την δράση και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων!