AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2014

Η απεργιακή συγκέντρωση στη Σάμο

Φωτογραφίες: 902.gr

Δεκάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (και) στη Σάμο. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επερχόμενη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Το ραντεβού δόθηκε στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
 

Από εκεί οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πορεύτηκαν ως την πλατεία Πυθαγόρα, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου, Σταμάτης Φιλιππής, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου Βάσω Βρινιώτη.


Επίσης, διαβάστηκε από το μέλος της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου Ρίτα Καρβούνη ψήφισμα για την υγεία με αφορμή τις "τραγικές ελλείψεις στο χώρο και την υποστελέχωση του Ε.Κ.Α.Β".




Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου για να επιδώσουν το ψήφισμα στον διοικητή του, Γιώργο Ραγκούση, ο οποίος δεσμεύτηκε να το προωθήσει στο υπουργείο Υγείας, δηλώνοντας ότι ήδη από την πλευρά του έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα του ΕΚΑΒ, ζητώντας προσωπικό ώστε να καλύπτεται όλο το νησί με δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια.

Πηγή: Α.Π.Ε - Μ.Π.Ε

Διαβάστε και το ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου: