AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2014

Σεμινάριο ρομποτικής στην πόλη της Σάμου στις 13-14 Δεκεμβρίου

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει στην πόλη της Σάμου το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Δεκεμβρίου τον θεματικό κύκλο: "Ρομποτική: Ένας πρακτικός κόσμος".

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Σάμου (Θεμιστοκλή Σοφούλη 47, πόλη της Σάμου) με ώρα έναρξης 10 π.μ και για τις δύο μέρες,

Απευθύνεται σε άτομα νεαρής ηλικίας πχ. μαθητές, αλλά και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς προηγούμενη γνώση στο αντικείμενο.

Στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία και πρακτική σε προχωρημένα θέματα ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πλοήγηση και έλεγχο ρομπότ. Θα διδαχθεί χειρισμός και έλεγχος με arduino ενώ θα γίνει πρακτική σε θαλάσσια ρομποτάκια που έχει φτιάξει το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων και χρησιμοποιεί σε συνεργασία με το Μ.Ι.Τ. 

Μετά το πέρας του κύκλου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ρομποτικό σύστημα.

Το κόστος συμμετοχής και για τις δύο ημέρες είναι 50 ευρώ για τους ενήλικες και 20 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.


Πληροφορίες: Εργίνα Καβαλλιεράτου, Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Παν. Αιγαίου), Τηλ: 2273082263 & 6977931514 e-mail: kavallieratou@aegean.gr

Επικοινωνία: Φωτεινή Μιχαηλίδου, Τοπικός συνεργάτης Δράσης 4, Τηλ: 2273082248 (Ώρες 10:00 - 14:00).

Ο θεματικός κύκλος "Ρομποτική: Ένας πρακτικός κόσμος" εντάσσεται στο έργο "Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου" και συγκεκριμένα στη Δράση 4: "Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες".