AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιαν 2015

Στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ Σάμου


Την παραίτησή τους από μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανακοίνωσαν τρία μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του κόμματος. Ταυτόχρονα δηλώνουν τη στήριξή τους στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ίδρυσε πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Πρόκειται για τον Τίτο Φραντζή, τον Γεώργιο Γαϊτανή και τον Κωνσταντίνο Φώτη.

Δείτε πώς οι ίδιοι δικαιολογούν την αποχώρησή τους από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την ένταξή τους στο νεοσύστατο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών:

"Με απόλυτη υπευθυνότητα  και σεβόμενοι τις αρχές, τις αξίες ,τα πιστεύω μας και κυρίως την αξιοπρέπειά μας, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αποχώρησή μας από  μέλη της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σάμου και ζητάμε την άμεση διαγραφή μας από τις λίστες μελών  του κόμματος.

Καταγγέλλουμε  δε τις  αντιδημοκρατικές διαδικασίες που απαξίωσαν πλήρως και κατάργησαν τα εκλεγμένα όργανα μεταξύ άλλων και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σάμου, την οποία υπηρετήσαμε με σθένος και αίσθημα ευθύνης ως εκλεγμένα μέλη μέχρι σήμερα.

Οι αντιδημοκρατικές τακτικές και πρακτικές που ακολουθήθηκαν από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ., οι τακτικισμοί και σχεδιασμοί επί χάρτου, για την προσωπική και μόνο πολιτική επιβίωση κάποιων, χωρίς περιεχόμενο πολιτικής, χωρίς όραμα, συνετέλεσαν στην οριστική και αναγκαστική εκδίωξη μας από το κίνημα.

Καταθέτουμε την κομματική μας ταυτότητα, για να μην αναγκαστούμε να υποστείλουμε τις αρχές και τις αξίες μας, τις αξίες του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της προόδου.

Με πλήρη συνείδηση συστρατευόμαστε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, συμφωνώντας πλήρως με την ιδρυτική του Διακήρυξη τις αρχές και τις αξίες του.

Δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς αγώνα, δεν υπάρχει αγώνας χωρίς πίστη, χωρίς πολιτική και ηθική συνέπεια, χωρίς κόστος και χωρίς αρχές...

Τίτος Φραντζής
Γεώργιος Γαϊτανής                                                                                                                                              
Κωνσταντίνος  Φώτης
"

Δύο ημέρες μετά, άλλο ένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Βασίλης Κοτζαμάνης, παραιτήθηκε από το κόμμα.

Στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει τα εξής:

"Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σάμου και από μέλος του κόμματος.

Με θλίψη παρακολουθώ και βιώνω την πλήρη απαξίωση του Καταστατικού, των οργάνων και κυρίως των αρχών και των αξιών που αγωνίστηκα διαχρονικά. Η σημερινή ηγεσία δυστυχώς απέτυχε να αφουγκραστεί και να εκφράσει την βούληση της βάσης του Κινήματος ακολουθώντας μια πολιτική πορεία που απέχει από τα πιστεύω και τις προσδοκίες των μελών και της κοινωνίας".