AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Ιαν 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου!

Φωτογραφίες: Γιώργος Αβραμίδης

Ο νεοσύστατος Χορευτικός Όμιλος Σάμου (ΧΟΡ.Ο.Σ) έκοψε το Σάββατο την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε γνωστή ταβέρνα - πιτσαρία της Χώρας Σάμου.

Ο Όμιλος, ο οποίος ιδρύθηκε τα Χριστούγεννα του 2014, έχει σκοπό να ενώσει τα χορευτικά βήματα όλης της Ελλάδας με αφετηρία τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Σάμου ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Καρλοβασίων, Τάσος Καλατζής, ενώ τις ευχές τους στον νεοσύστατο σύλλογο έδωσαν ο πολιτευτής με τη Ν.Δ, Μάνος Λογοθέτης, και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Την πίτα ευλόγησε ο πάτερ Βασίλειος Βακράς, ενώ η σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου, Ζωή Τσερέ, λίγο πριν κόψει την πίτα, απήγγειλε ένα υπέροχο παραδοσιακό ποίημα τονίζοντας τη σημαντικότητα των πολιτιστικών δράσεων στο νησί μας.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης και έκοψαν κομμάτια από την πίτα η γραμματέας του συλλόγου, Κατερίνα Βακρά, μέλη του συλλόγου, καθώς και η νομική σύμβουλος του ΧΟΡ.Ο.Σ, δικηγόρος Υβόννη Καραγιάννη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη εκδήλωση του ΧΟΡ.Ο.Σ απεύθυνε ο πρόεδρος Φίλιππος Πυργιώτης, ίσως ο μικρότερος πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου σε όλη την Ελλάδα.

Ο εκπαιδευτικός και επιμορφωτής ελληνικών παραδοσιακών χορών Μάκης Ευαγγέλου, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ο ΧΟΡ.Ο.Σ είναι μια ιδέα χρόνων που υλοποιήθηκε για να ενώσει τις ήδη υπάρχουσες χορευτικές δυνάμεις του νησιού, με σκοπό τη συμμετοχή τους σε ένα πανελλήνιο δίκτυο ανθρώπων που αγαπούν την ελληνική παράδοση.

Τις ευχές τους στο νέο σύλλογο έδωσαν επίσης η πρόεδρος του Χορευτικού Συγκροτήματος Μυτιληνιών, Ματίνα Κρητικού και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Χώρας - Ποτοκακίου "Η ειρήνη", Μιχάλης Βουδούρης.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Σάμου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), Γιώργος Αβραμίδης, χαιρέτισε και αυτός τη σημαντική παρουσία του ΧΟΡ.Ο.Σ στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού.

Από την εκδήλωση δεν έλειπαν πρώην πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων πολιτιστικών και διαφόρων άλλων συλλόγων της Σάμου, όμως τον παλμό της διασκέδασης έδωσαν όλοι εκείνοι οι χορευτές που συμμετέχουν σε ομάδες συλλόγων όλου του νησιού, καθώς και ο υπόλοιπος κόσμος που ήταν στην εκδήλωση.

Δείτε φωτογραφίες που τράβηξε ο Γιώργος Αβραμίδης από την εκδήλωση: