AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Μαρ 2015

Επί τάπητος τα θέματα που αφορούν το Άνω Βαθύ


Τη Δημοτική Κοινότητα Βαθέος επισκέφθηκαν την Τρίτη ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος, Πάρης Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής  Ανάπτυξης  του Δήμου, Σταμάτης Τσολακάκης, για να συζητήσουν με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Νίκο Βαρούμα, όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Κοινότητα όπως:

1. Δρομολόγηση διαδικασιών χαρακτηρισμού της Δημοτικής Κοινότητας ως Παραδοσιακού Οικισμού, γεγονός που θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη χρηματοδότησης.

2. Τοποθέτηση πινακίδων από το λιμάνι της Σάμου προς την παλαιά πόλη της Σάμου (Βαθύ) για να διευκολύνεται η προσέλευση των ξένων επισκεπτών.

3. Τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών σε σημεία που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση οχημάτων για δασική προστασία.
  
4. Επισκευή όλων των σημείων του δρόμου Στήνιας που έχουν διαβρωθεί στο παρελθόν και έχουν καταστεί επικίνδυνα, έπειτα μάλιστα και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

5. Ανάδειξη θεάτρου Άι Γιαννάκη μέσα από πρόγραμμα πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής του Ελληνικού Κινηματογράφου, στο πλαίσιο δημιουργίας του Μουσείου “Ν. Σταυρίδη”.

6. Δημιουργία παραδοσιακού καφενείου και αναψυχής είτε με απευθείας ενοικίαση, είτε με αγορά κατάλληλης επιφάνειας ανέγερσης.

7. Ανάδειξη παραδοσιακών μύλων μέσα από προγράμματα LEADER.

8. Διοργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν των γυναικών που θήτευσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση Βαθέος είτε βρίσκονται εν ζωή είτε όχι.

9. Άμεση έναρξη της επισκευής του δρόμου προς το Ξενοδοχείο "Χριστιάνα", σε συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου.


Φωτογραφία: Γιάννης Καπανταής