AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαρ 2015

Η Σάμος σε Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο!

 

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου στο Βερολίνο της Γερμανίας προβλήθηκε η Σάμος μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Η ITB αποτελεί την κορυφαία έκθεση τουρισμού παγκοσμίως και φέτος φιλοξένησε 10.096 εκθέτες από 186 χώρες. Την Έκθεση επισκέφτηκαν 115.000 επαγγελματίες, εκ των οποίων το 43% προέρχονταν από ξένες χώρες, περί τους 5.180 διαπιστευμένους δημοσιογράφους από 75 χώρες και περί τους 350 bloggers από 29 χώρες. 

Η παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου ήταν έντονη, αφού καθημερινά στο κεντρικό χώρο παρουσίασης του Ε.Ο.Τ πραγματοποιείτο προβολή τους, μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ενώ παράλληλα υπήρχε γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων.

Το χώρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά (πρώτη φωτογραφία), η οποία δοκίμασε τα τοπικά προϊόντα των νησιών και ξεφύλλισε το προωθητικό έντυπο υλικό της Περιφέρειας, εκφράζοντας πολύ θετικά

Το περίπτερο  της Περιφέρειας είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, τόσο από επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, όσο και από κοινό. Επιπλέον, η παρουσία των επαγγελματιών των νησιών μας ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα, παρευρέθησαν 10 επαγγελματίες από τη Σάμο, τη Λέσβο και τη Χίο οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές και συναντήσεις, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Σάμου. Σειρά επαφών πραγματοποίησαν και τα στελέχη της Περιφέρειας, με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.


Η αποστολή της Περιφέρειας αποτελείτο από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας, Νίκο Κωστόπουλο, την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τουρισμού, Αγγελική Πολυτάκη, και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Χίου, Μαρία Κόβα.

Ο κ. Κωστόπουλος δήλωσε ότι η συμμετοχή στη συγκεκριμένη Έκθεση εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για ενδυνάμωση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών των νησιών, στο πλαίσιο ενός στοχευμένου προγράμματος μετατροπής του Βορείου Αιγαίου σε προνομιακό τουριστικό προορισμό, κάτι που εξυπηρετεί το βασικό στόχο της Περιφερειακής Αρχής που είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.