AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Μαρ 2015

Καταδικάστηκε για την δηλητηρίαση γατών στην πόλη της Σάμου!

Δηλητηριασμένες γάτες στην πόλη της Σάμου. Φωτογραφίες: Mike Knowles-Martin

Με ποινή φυλάκισης 20 μήνες με αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου ο 65χρονος άνδρας που δηλητηρίασε τρεις γάτες με φόλα στην πόλη της Σάμου.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 25 Φεβρουαρίου, μετά από καταγγελία που έκαναν φιλόζωοι εις βάρος του, οι οποίοι είδαν τα πτώματα των γατών.

Γείτονες βρήκαν κοντά στα πτώματα των ζώων τα μπολ με τη δηλητηριασμένη τροφή, που ήταν συνδυασμός ποντικοφάρμακου με βραστό ψάρι.



Ο δράστης εξήγησε στη Αστυνομία ότι είχε βάλει τα δοχεία με τις φόλες στην αυλή της ταβέρνας του για να εξοντώσει τα ποντίκια και όχι τις γάτες.

Μάλιστα έδειξε στους αστυνομικούς και ποιο δηλητήριο είχε χρησιμοποιήσει.



Τελικά το δικαστήριο αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του, ότι δηλαδή στόχος του ήταν τα ποντίκια και όχι οι γάτες, και τον καταδίκασε. Τώρα αναμένεται το αν το Αστυνομικό Τμήμα στην πόλη της Σάμου - ως οφείλει - θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο στον δράστη. Θυμίζουμε ότι το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία, ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Πηγή: zoosos.gr