AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Μαρ 2015

"Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τα καιρικά φαινόμενα κάτοικοι της Σάμου"


Την άμεση αποζημίωση των κατοίκων της Σάμου ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή την περασμένη Παρασκευή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι "τα έντονα καιρικά φαινόμενα και το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το ακριτικό νησί της  Σάμου τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2015 προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές τόσο στον Δήμο, όσο και στην ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Σάμου".

Όπως αναφέρει, "εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου Σάμου έχουν καταγραφεί ζημίες που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ".

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, "χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας της 10ης Φεβρουαρίου συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, μαζί με περιπολικά οχήματα της αστυνομίας, προσπαθούσαν να κρατήσουν τον δρόμο ανοικτό προκειμένου να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων".

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή ποια μέτρα υπέρ των πληγέντων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου προτίθεται να εγκρίνει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στο νησί λόγω των θυελλωδών ανέμων.