Συνταγή για ένα παραδοσιακό σαμιώτικο νηστίσιμο κέικ παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της, koykoycook.gr, η γνωστή Σαμιώτισσα σεφ, Ρένα Κώστογλου. Δείτε πώς θα το φτιάξετε!
- 1 ποτήρι καλό ελαιόλαδο η σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- Το ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- Κόκκινη Φαρίνα όσο πάρει μέχρι να γίνει το μείγμα σας σαν του κέικ (περίπου 500 g).
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μισό κουταλάκι σόδα
- Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 175-180 βαθμούς.
- Λαδώστε και αλευρώστε ένα πυρέξ.
- Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη να ασπρίσει...
- Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα...
- Ρίξτε τα μπαχαρικά και το αλάτι...
- Προσθέστε σταδιακά τη Φαρίνα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα...
- Λαδώστε και αλευρώστε καλά ένα ταψάκι...
- Βάλτε το μείγμα σας μέσα και ρίξτε από πάνω σουσάμι...
- Ψήστε για 40 - 45 λεπτά...
- Αφήστε το να κρυώσει... και απλά απολαύστε το!
Επιμέλεια - Εκτέλεση συνταγής: Ρένα Κώστογλου
Φωτογραφίες: Στέλιος Μυλιώτης: Ρένα Κώστογλου
Πηγή: koykoycook.gr