AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2018

Μεγάλη αύξηση τουριστικών αφίξεων αναμένεται το 2018 στη Σάμο

 

Θετικά μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν και στη Σάμο προκύπτουν από μελέτη που παρουσίασε πρόσφατα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε).

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε δεδομένα της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (Ε.Α.Σ.Π) και δείχνει ότι οι προγραμματισμένες για φέτος αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό προς τη Σάμο είναι κατά 44 % περισσότερες από τις αντίστοιχες περσινές θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα για φέτος έχουν προγραμματιστεί 207.007 αεροπορικές θέσεις προς τη Σάμο, όταν για το 2017 είχαν προγραμματιστεί μόλις 143.688.

Η Ε.Α.Σ.Π δίνει και αναλυτικά στοιχεία για τις προγραμματισμένες θέσεις πτήσεων από ευρωπαϊκές χώρες προς τη Σάμο για το 2018:


Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν χώρες όπως η Νορβηγία από την οποία αναμένονται 70 απευθείας πτήσεις με περισσότερες από 10.000 προγραμματισμένες θέσεις προς Σάμο, ή νέες χώρες προέλευσης όπως το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον πίνακα, μεγάλη αύξηση στις προγραμματισμένες θέσεις εμφανίζουν η Γερμανία (+130%), η Ολλανδία (+59%), η Μεγάλη Βρετανία (+128%) και η Πολωνία (+189%), ενώ σημαντική πτώση έχουν η Τσεχία (-30%) και η Κύπρος (-42 %)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πραγματικές αφίξεις τουριστών πέρυσι στη Σάμο ήταν το 80 % των προγραμματισμένων θέσεων (80 % πληρότητα θέσεων στα αεροσκάφη).

Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com